Skaldateľný telefón od Xiaomi - neoficiálny render.
Neoficiálny render. Zdroj: Xiaomi Adictos

Xiaomi uvedie vlastný skladateľný telefón v roku 2021

Xiaomi začalo integrovať do MIUI rôzne funkcie pre správu skladacích obrazoviek. Skladateľný telefón nesie krycie meno Cetus.

V poslednej dobe sa stále viac hovorí o príchode vlajkovej lode Xiaomi Mi 11. Avšak fámy okolo skladateľného telefónu tohto čínskeho výrobcu taktiež neprestávajú utíchať. Posilnil ich aj technologický analytik Ross Young, podľa ktorého má byť toto zariadenie uvedené na trh v ďalšom roku. Konkurovať bude skladateľným modelom tešlefónov od Samsung a Huawei.

Podľa Rossa Younga bude budúci rok nabitý novými skladacími zariadeniami, a to nielen od spoločnosti Xiaomi. Svoje zariadenia by malo uviesť na trh viac spoločností. Zdá sa, že v ďalšom roku uvidíme skladateľné telefóny minimálne od Samsungu, ktorý plánuje tri modely, od Oppo, ktorý plánuje štyri modely, od Xiaomi, Google a Vivo.

Niet sa čomu čudovať, ak vezmeme do úvahy veľkú rozmanitosť prototypov a nových patentov, ktoré spoločnosť Xiaomi registrovala počas tohto roka. Neúnavné hľadanie dokonalého smartphonu ukazuje, že spoločnosť je vo vodách skladateľných zariadení ponorená poriadne hlboko.

Nezabúdajme, že pred niekoľkými mesiacmi začalo Xiaomi integrovať do MIUI rôzne funkcie pre správu skladacích obrazoviek. Skladateľný telefón nesie kódové označenie/krycie meno „Cetus“.

Ako bude nové zariadenie vyzerať, je stále v nedohľadne. Ale nové informácie sa objavujú so železnou pravideľnosťou. Posledným nápadom spoločnosti Xiaomi je vraj skladací smartfón s výsuvným fotoaparátom. Taktiež sa očakáva, že tento telefón bude fungovať s novým procesorom od Qualcomm  Snapdragon 888.

Xiaomi Foldable
Aj takto by mohlo vyzerať skladateľné zariadenie od Xiaomi. Zdroj: Xiaomi Adictos

Štandardom nových high-end zariadení od Xiaomi by mal byť 108 MP hlavný fotoaparát a 48 MP širokoúhlý fotoaparát. Zariadenie by už malo bežať na operačnom systéme Android 11 a pravdepodobne na nadstavbe MIUI 13.

Tento telefón by mohol prísť v druhej polovici roka a stať sa žiarivou hviezdou medzi high-endovými telefónmi a to najmä vďaka pomeru ceny a výkonu. Táto špecifikácia je u zariadení Xiaomi asi najvýznamnejšou vlastnosťou a dôvodom, prečo získava Xiaomi stále na väčšej obľube.

Ako bude vyzerať nové skladateľné zariadenie sa dozvieme v budúcnosti. Stačí si na ňu len počkať.

Mohlo by vás tiež zaujímať