Xiaomi logo_Xmobile
Zdroj: Xmobile.sk

Tieto Xiaomi smartfóny ponúkajú 5G konektivitu za nízku cenu, vyberiete si niektorý z nich?

5G smartfón nás nemusí stáť celú našu výplatu. Xiaomi má totiž v portfóliu niekoľko lacnejších modelov, ktoré určite stoja za zváženie.

5G konektivita v smartfónoch je dnes takmer bežná i keď sme približne pred rokom mohli vidieť na trhu len veľmi málo smartfónov s podporou takéhoto pripojenia. Bežná bola najmä v drahších smartfónoch, za lepšie pripojenie v smartfónoch ale i vyšší výkon sme si museli priplatiť. Dnes už tomu tak nie je a podporu 5G pripojenia nájdeme i v lacnejších modeloch najmä v portfóliu čínskeho Xiaomi. Množstvo smartfónov tak prináša ponuku lepšieho pripojenia a ak sa nachádzate v oblasti, kde je takéto pripojenie dostupné, určite ho oceníte. V prípade, že za takýto smartfón nechcete utratiť veľa peňazí je vám k dispozícii tento výber modelov, ktorý nám priniesla komunita Xiaomiui. Tak čo, vyberiete si niektorý z nich? Alebo už niektorý sami vlastníte?

Redmi Note 10 5G

Prvým lacným smartfónom z nášho výberu musí byť určite model Redmi Note 10 5G, ktorý nám ponúka čipset MediaTek Dimensity 700. Vďaka nemu si model vie udržať nízku cenu, no i ostatná výbava nás poteší. Spomenúť musíme napríklad 6.5″ IPS LCD displej s podporou 90Hz obnovovacej frekvencie, 48mpx hlavný snímač kamery či 5000mAh batériu pre dlhšiu výdrž smartfónu na jedno nabitie. Nabíjanie je v tomto prípade možné až 18W adaptérom. A cena tohto smartfónu? V súčasnosti sa model pohybuje na úrovni okolo 200€.

Redmi Note 10 Pro Max
Zdroj: YouTube (C4ETech)

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Druhou rozumnou voľbou v tomto ohľade je i Xiaomi 11 Lite 5G NE. Ide o smartfón z hlavnej modelovej línie spoločnosti a navyše nám ponúka až 4 roky bezpečnostných záplat a 3 veľké aktualizácie Androidu. Smartfón bol predstavený koncom roka 2021 a hneď si získal veľkú popularitu. Ponúka nám čipset Snapdragon 778G, 90Hz AMOLED displej s veľkosťou uhlopriečky na úrovni 6.55″ či ľahkú kompaktnú konštrukciu. Za spomenutie stojí i 4250mAh batéria s podporou rýchlejšieho 33W nabíjania. Kamera v tomto prípade využíva 64mpx hlavný snímač, ktorý dopĺňajú ešte dva ďalšie. Xiaomi 11 Lite 5G NE môžeme v súčasnosti nájsť na trhu s cenou pohybujúcou sa okolo 300€.

Xiaomi 11 Lite_displej
Zdroj: YouTube (GSMArena Official)

Poco F3

Ak už naozaj hľadáte výkon vlajkového smartfónu, 5G konektivitu a nechcete za smartfón utratiť celú svoju výplatu, určite je tu pre vás Poco F3. Tento model vychádza z čínskeho zabijaka vlajkových lodí, ktorým je Redmi K40. Model nám ponúka čipset Snapdragon 870, ktorý nájdeme v lacnejších vlajkových lodiach a je alternatívou pre vrcholný Snapdragon 888 či dokonca Snapdragon 8 Gen 1. Jeho prednosťou je i AMOLED displej so 120Hz obnovovacou frekvenciou či 4520mAh batéria. Nabíjanie model podporuje až do 33W, čo je na danú cenovú úroveň veľmi uspokojujúce. A cena modelu? Na internete nájdeme smartfón v predaji za približne 320€, čo vôbec na jeho výbavu nie je veľa.

Redmi K40 Pro + bude nová Xiaomi Mi 11i.
Zdroj: Redmi

Vlastníte niektorý z vyššie spomenutých modelov? A využívate 5G pripojenie? Podeľte sa s nami v komentároch!

Mohlo by vás tiež zaujímať